Dota Auto Chess Diziliş Rehberi: Stratejiler

Dota Auto Chess Diziliş
Dota Auto Chess Diziliş

Dota Auto Chess Rehber: Diziliş Rehberi ve Stratejileri

Bu yazımızda Dota Auto Chess taşlarının dizilişini ve stratejilerini anlatacağız, çoğu ileri seviye oyuncu bunu içgüdüsel yapsa da, taktiklerin ne işe yaradığını tam olarak bilmemektedir. Bu yazımızda bunu iyice açmaya çalışacağız.

Düz Çizgi Formasyonu (Oyun başlarında daha kuvvetli)

Auto Chess Düz Çizgi Formasyonu

Eğer çok fazla yakın savaşçınız var ise, bunların savaşa en hızlı şekilde girmesini sağlayacak formasyon budur. Bunun amacı, hızlı şekilde ultilere ulaşmalarını sağlamaktır. Önde duran karakterin diğerlerinden önde olmasının sebebi ise ultisinin daha hızlı açılmasını sağlamaktır.

Chess Düz Çizgi Formasyonu

Bu şekilde bir dizim yaptığınızda ise, rakiplerin arka tarafta duran assasinlerden önce ön hata odaklanmasını sağlarsınız.  

Dar Köşe Formasyonu (Oyun başlarında daha kuvvetli)

Auto Chess Dar Köşe Formasyonu

Ordunuzu bir soğan gibi düşünün, en zayıf olanı merkeze ve arkaya yakın, en dayanıklı olanı ise en köşede ve ön tarafta. Bu taktikte hedefiniz, arka tarafta ki karakterleri korurken, ön tarafın, rakibin karakterlerini kontrol etmesini sağlamaktır.

Alan saldırılardan kaçmayı hedefleyen formasyon (Rakiplere göre karar verilmesi gerekiyor)

Auto Chess Alan saldırılardan kaçmayı hedefleyen formasyon

Bu dizilimde, karakterleriniz diziliş olarak daha ayrık durur, eğer rakibin Kunka veya Enigma gibi karakterleri var ise bunların ultisinin size vereceği hasarı minimuma indirmeye çalışır.

Büyüleri ilk kullanmak için (Diziliminize bağımlı)

Büyüleri ilk kullanmak için formasyon

Bu dizilimde, dış tarafta bulunan karakterler daha dayanıklı, grupların ortasında bulunan karakterler ise daha dayanıksız veya ultileri daha kıymetli olan karakterlerdir. 1. ve 2. Sıralarda, dış tarafta bulunan karakterlerinizin dayanıklı karakterlerden oluşması şarttır. Eğer level 1 karakteriniz varsa, ortaya onu da koymayı düşünebilirsiniz.

Oyun sonunda serbest formasyonlardan biri

Oyun sonunda serbest formasyon

Oyun sonlarına yaklaştıkça formasyonlar birazcık serbestleşmekte, yukarıda kullanılan stratejileri anladıysanız, sizde oyun sonlarına doğru daha bozuk dizilimlere geçmeye başlayacaksınız. Burada ki amaç ise, ön hatlar arasında simetri oluşturarak arkaya karakter geçmesini engellemek ve arka tarafın alan yeteneklerinden uzak kalmasını sağlamaktır.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız:

Dota Auto Chess Rehber: Başlangıç Tavsiyeleri 

Dota Underlords İlk Bakış!

LoL Taktik Savaşları Item Kombinasyonları

Dota Underlords ‘a Özel Rank Sistemi geliyor

Özet
Dota Auto Chess Diziliş Rehberi: Stratejiler
Başlık
Dota Auto Chess Diziliş Rehberi: Stratejiler
Tanım
Dota Auto Chess Rehber: Diziliş Rehberi ve Stratejileri yazımızda ''Taşlarınızı nasıl dizilime sokmalısınız? '' sorusuna cevap aradık.
Yazar

Bir cevap yazın