Dereceli Taktik Savaşları Rehberi

Dereceli Taktik Savaşları Rehberi

League of Legends dereceli taktik savaşları rehberi yazımızda başlangıç stratejileri, ikinci tura, oyun ortası püf noktalarına, son dörde ve eşya stratejilerine değineceğiz.

Başlangıç Stratejisi

Dereceli Taktik Savaşları Rehberi

Oyuna ilk başladığımız anda kahraman seçme ekranında başlıyoruz. Burda öncelikle odaklanmanız gereken şey sizin yakınınızda çıkan kahramanların, üzerinde taşıdıkları eşyalardır. Eğer spatula varsa spatulaya yönlenmek doğru bir karar olacaktır. İki spatulanın oyun ortasından sonra fazladan karakter koyabilme şansı yaratması veya sinerji oluşturması çok kıymetli bir özelliktir. Eğer spatulayı alamadıysanız, yönlenmeniz gereken strateji ise diğer oyuncuların başlangıçta almadığı türde karakterlere yönelmektir. Örneğin, karşınızdaki oyuncular vahşi karakterleri aldıysa, sizin bu noktada başka tür karakterlere yönlenmeniz doğru olacaktır.

İkinici tur ne yapılmalı?

Dereceli Taktik Savaşları Rehberi

Öncelikle, ikinci turda eğer karşınıza sinerji yakalayabileceğiniz bir grup geldiyse, bu karakterlere yönelin. Ilk tur aldığınız için bir karaktere bağlı kalmayın. Sonrasın da ise olabildiğince yedek kulübenizi doldurun. Karakter havuzundan çıkardığınız ve yedek kulübenizde bulunan her karakter, rakiplerinizin o karakterleri bulma ve tecrübelerini yükseltme şansını azaltacaktır.

Oyun ortası için püf noktalar!

Dereceli Taktik Savaşları Rehberi ikinci

On ve onbeşinci tur aralığında elinizden geldiğince bir seri yakalamaya çalışın. Kazanamıyorsanız, kaybetme serisinde kalmaya çalışın. Paranızı biriktirin. Oyun esnasında 50 altının üstüne çıkamıyorsanız, hata yapıyorsunuz demektir. Eğer ölmek üzere değilseniz veya mecbur değilseniz, karakter aramak için goldunuzu erkenden harcamayın. 50 altının üzerinde sahip olduğunuz bütün altınları karakterlere veya yeni karakter bulmaya harcayabilirsiniz.

Son Dörtten sonra ne yapılmalı? 

Son dört

Eğer bu noktaya kadar kadronuzu oluşturmayı başardıysanız, artık yapmanız gereken kendi tecrübe seviyenizi düşünmek ve kullanabileceğiniz alternatif sinerjilere yatırım yapmak olacaktır. Son dörde girildiğinde altınınızı tamamen kendi tecrübe seviyenize veya karakterlerinize yatırabilirsiniz. Örneğin, kazanma serisinde iseniz mantıklı olan sahada bulunan kahraman sayınızı arttırmaya yönelmek olacaktır. Eğer kaybetme serisindeysenizde, kadronuzun seviyesini yükseltmeye odaklanmak olacaktır.

Eşya Kullanımı

Dereceli Taktik Savaşları modunda en kritik püf noktalarından biri eşyaların doğru dağıtılmasıdır. Bir karaktere bütün eşyalarınızı verecekseniz, o karakterin rakiplerinize karşı avantajlı olacağından veya erkenden ölmeyeceğıne emin olun. Genel olarak eşyalarınızı bölmeye çalışın. Hayalet sinerjisi kullanan bir rakibiniz varsa, şanssız bir hayalet sinerjisi özelliği, yatırım yaptığınız karakterin canını azaltabilir ve karakterinizin erkenden ölmesini sağlıyabilir. Eğer taktik savaşlarında bulunan eşyaların birleştiklerinde oluşturdukları eşyaların ne olduğunu bilmiyorsanız, eşya rehberimize göz atabilirsiniz.

Son olarak, taktik savaşları ne kadar adında taktik de geçse, bazen şansa dayalı olabiliyor. Rakiplerinizin erkenden bulduğu üç level kahramanlar can sıkabiliyor, eşyalarda bunun cabası olabiliyor. Umarız dereceli taktik savaşları rehberi yazımız size lig atlamanızda yardımcı olabilir.

Eğer yazımızı sevdiyseniz hoşunuza gidebilecek diğer yazılarımız:
En iyi ücretsiz oyunlar 2019
Square Enix’in Avengers oyunu hakkında ilk bilgiler geldi!
Fifa 2020 ‘de Juventus Bulunmayacak!

Bir cevap yazın